Contact us

Blog

Πικάντικα Θαλασσινά στην Κατσαρόλα

Τα πικάντικα φαγητά μπορούν να κάνουν την επιδερμίδα σας να λάμπει.

Τι θα χρειαστούμε για αυτή την συνταγή;

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένη κόκκινη πιπεριά

1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένη πράσινη πιπεριά

3/4 φλιτζανιού μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο

400γρ κονσέρβα ντομάτας σε κύβους

1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1 φύλλο δάφνης

250γρ φρέσκες ​​ή κατεψυγμένες, μαγειρεμένες γαρίδες, αποφλοιωμένες και να έχει αφαιρεθεί το μαύρο νεύρο στην πλάτη τους

150γρ φρέσκα ή κατεψυγμένα χτένια

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Αλάτι και Πιπέρι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το σκόρδο και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συχνά για 8-10 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλου, τις ντομάτες, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη. Σιγοβράζετε χωρίς να σκεπάσετε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε τις γαρίδες και τα χτένια στη σάλτσα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοψηθούν για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των οστράκων, μέχρι τα χτένια και όλο το φαγητό να μαγειρευτεί. Τέλος, διορθώστε τα καρυκεύματα, αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και πασπαλίστε με τον μαϊντανό πριν το σερβίρετε.

Διατροφική Ανάλυση ανά Μερίδα:

Θερμίδες: 215
Πρωτεΐνη: 23g
Λιπαρά:  5g
Υδατάνθρακες:  21g

Leave your thought