Γευστική και λαχταριστή, αυτή η σαλάτα θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σας!
Τι θα χρειαστείτε;
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια σπόρους καλαμποκιού
2 κίτρινα κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
150g κίτρινα ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο
1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι
Σκόρδο (προαιρετικά)
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μετρίου μεγέθους τηγάνι βαθύ σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τους σπόρους καλαμποκιού και τις φέτες από τα κολοκυθάκια. Σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να είναι τρυφερά αλλά τραγανά. Μεταφέρουμε το καλαμπόκι και τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το ξύδι, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
Θερμίδες: 140
Πρωτεΐνη: 3g
Λιπαρά: 8g
Υδατάνθρακες: 17g
Εδώδιμες ίνες: 2g
In addition to the above, which we might term as health benefits indirectly associated with organic food, the practices used in developing organic produce do make it healthier in direct terms too.
With this in mind, organic shops provide a shopping environment in which shoppers are less prone to temptation and bad choices.
The added benefits of visiting organic food outlets is that their junk food quota will be infinitely lower than on offer in large supermarkets (where occasionally such foods might even be featured in a promotional offer).
This because we’ve got our hands firmly on the sugar and oil dispensers during the cooking process. So where buying organic means buying fresh (and it often does) it is healthier.